onder toeziend oog van ‘De Waterwolf’

GRAND CAFÉ

De naam van Grand café Waterwolf heeft te maken met het 4 meter hoge kunstwerk genaamd ‘De Waterwolf en de Aquanaut’. Op 19 september 2020 is het bronzen kunstwerk officieel onthuld. De Waterwolf is het sluitstuk van de vernieuwing van de Waalkade.

Paul Keizer en Albert Dedden, samen kunstenaarsduo Space Cowboys uit Deventer, hebben het beeld ontworpen. Bij bronsgieterij Kemner in Cuijk is het kunstwerk deel voor deel gegoten en samengesmeed, 2500 kilo brons in totaal.

Dit iconische beeld staat symbool voor de strijd van de mens tegen het water. Hun inspiratie hebben ze onder meer geput uit het werk van Joost van den Vondel. Die schreef rond 1640 al over ‘dees Wrede Water Wolff‘, die stukken van het land afknabbelde, waarna ‘de Leeuw van Hollant’ het land moest terugveroveren op de zee.

Door het creëren van nevengeulen heeft de rivier meer speelruimte gekregen, vandaar de speelsheid van de twee figuren. De Waterwolf wordt liefdevol omarmd, zoals Nijmegen de Waal nooit de rug zal toekeren.

Heel modern en net restaurant! Ik kwam hier om te lunchen tijdens mijn fietstocht, er was zelfs plek voor mijn elektrische fiets! Binnen staat een Green Egg waar een lekkere dorade vanaf kwam.

Gijs CroneUden

Prachtige locatie met terras aan het water! Blij met deze nieuwe enthousiaste ondernemers aan de Waalkade, dit wordt ons vaste plekje!

Sietske BakkerNijmegen

Wat hebben wij hier heerlijk gegeten. Mooi terras aan de Waal en super gastvrij personeel. Aanrader: Het grand dessert!

Pauline van DunschotenNijkerk